Tulevia messuja

JYVÄSKYLÄ
30.6.-1.7.2007
>>Lue lisää

HELSINKI
26.4.-27.4.2008
>>Lue lisää

Helsinki

Uusi lemmikkieläintapahtuma Messukeskukseen Lapsi-messujen rinnalle

Suomen Messut Osuuskunta ja Finevento Ky ovat tehneet yhteistyösopimuksen PetExpo – Kansainvälisen Lemmikkitapahtuman järjestämisestä Helsingin Messukeskuksessa keväällä 2008. Tapahtuma järjestetään vastedes vuosittain Lapsimessujen yhteydessä. Tapahtumassa tullaan näkemään kaikki eläimet, joita ihmiset lemmikkeinä pitävät; kissoista kääpiökenguruihin ja koirista kilpikonniin. Tapahtuma tarjoaa jokaiselle lemmikeistä kiinnostuneelle jotakin. Pienet ovat varmasti pyörryksissä vain lajien määrästä. Jo varttuneemmille kootaan saman katon alle uusin tieto lemmikeistä, näiden hoidosta, ruokinnasta ja tarvikkeista.

Eläinten lisäksi PetExpo kokoaa laajan kirjon lemmikkien pitämiseen liittyviä näytteilleasettajia: lemmikkiyhdistyksiä, erikoisliikkeitä, alan tukkureita ja maahantuojia uutuuksineen sekä alan lehtiä ja kirjallisuutta. Tapahtuma tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua muihin lemmikkiharrastajiin ja saada uusinta tietoa liittyen lemmikkien pitämiseen tai vain tulla ihailemaan erilaisia lemmikkeinä pidettäviä eläinlajeja ja seuraamaan näytöksiä ja kilpailuja.

– Lemmikkieläintapahtuma täydentää erinomaisesti Lapsimessujen tarjontaa, sanoo Suomen Messujen tuotekehityspäällikkö Jussi Kivikari. – Suomen Messut haluaa kehittää kuluttajien messutapahtumista isoja kokonaisuuksia, joissa yhdistyvät useat samaa kohderyhmää kiinnostavat aihepiirit. Ja mikäpä sopisikaan Lapsimessujen rinnalle paremmin kuin lemmikkieläintapahtuma, Kivikari toteaa.

Allergisiakin on kuitenkin muistettu: PetExpo on avoinna ainoastaan viikonloppuna, joten allergisimmat kävijät voivat tutustua Lapsimessuihin niiden ensimmäisenä päivänä perjantaina.

Lapsimessut kovassa nousussa

Helsingin Messukeskuksessa 30.3.–1.4. järjestettyjen Lapsi 2007 -messujen kävijämäärä kasvoi edellisvuotisesta peräti 47 %, ollen nyt runsaat 30 000. Tapahtuma osoitti, että tapahtumalle, jonka ykkösvieraina ovat lapset ja etusijalla lapsiperheitä kiinnostavat asiat, on todellista tilausta. TNS Gallup Median kävijätutkimuksen mukaan 88 % kävijöistä ilmoitti messuille tulon yhdeksi motiiviksi yhteisen ajanvieton perheen kanssa. Messut ovatkin perheille yksi tärkeimmistä vierailukohteista perinteisten huvi- ja teemapuistojen sekä eläintarhojen ohella. Suomen Messujen järjestämien Lapsimessujen toimeksiantajatahoina toimivat Suomen Lastenhoitoalan Liitto, Seurakuntien Lapsityön Keskus ja EFU-Projektit Oy. Samaan aikaan Lapsimessujen kanssa järjestetään myös Model Expo 2008 pienoismalli- ja harrastemessut. Model Expon järjestäjätaho on Expo Organizers Oy. PetExpo 2008 - Kansainvälinen Lemmikkitapahtuma, Lapsi 2008 ja Model Expo 2008 samaan aikaan Helsingin Messukeskuksessa.

PetExpo - Kansainvälinen Lemmikkitapahtuma on avoinna la-su 26. - 27.4.2008, samanaikaiset Lapsi 2008 ja Model Expo avoinna myös pe 25.4.2008